Hänellä on hyvä tahto minua kohtaan

11.12.2021 | Artikkelit

 

”…joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!”

Elämme joulun aikaa. Pian monissa paikoissa luetaan ja kuunnellaan tuttua jouluevankeliumia. Minulle jouluevankeliumissa pysähdyttävä kohta on tilanne, jossa enkeli ilmestyi paimenille yön pimeydessä ja ilmoitti heille suuren ilon (Luuk. 2: 10)

Kun enkeli on kertonut tiedotteen tuosta suuresta ilosta, sanotaan, että yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:

”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!” (Luuk. 2:13,14)

Hyvä tahto? Tokkopa kukaan meistä on välttynyt kuulemasta tuota lausetta elämämme aikana. Mutta onko sillä mitään merkitystä siellä, missä elämme?

Kaikki ei aina suju niin kuin toivomme ja suunnittelemme. Välillä elämän vastoinkäymiset voivat tuntua ylittävän kestokykymme. Joudumme kohtaamaan monenlaista pelkoa, kärsimystä ja ahdistusta.

Kerran lukiessani tuota samaa Isoa Kirjaa löysin sen lehdiltä sanat: ”Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä.” (Ps. 34:9)

Jäin miettimään, mitä se oikein tarkoittaa. Siis, jos haluan tietää esimerkiksi jonkin ruoka-aineen maun, minun on pysähdyttävä maistelemaan sitä. Ei auta, vaikka joku kuinka kehuisi ruokaa minulle, ellen itse maista sitä.

Niinhän on myös monien muiden asioiden suhteen. Ellen kohtaa, mieti, opiskele, maistele, asiat jäävät minulle hyvin teoreettisiksi, eivätkä hyödytä minua.

Mitäpä jos kokeilisin? Istuisin alas ja pohtisin tuota ajatusta: hänellä on hyvä tahto minua kohtaan.

Hänellä, joka tietää minusta kaiken, senkin, mitä en haluaisi kenenkään tietävän. Hänellä, joka tietää, missä tilanteessa olen juuri nyt. Suossa tai kalliolla, yhtäkaikki. Täysin hukassa tai raiteilla, ei väliä.

Voisiko hyvä tahto todella olla suuren ilon julistus minulle tähän päivään, niin kuin silloin yli kaksituhatta vuotta sitten yön pimeyteen ilmoitettu viesti. Sinne arjen ja työn keskelle, kenties väsyneille ja uupuneille paimenille, jotka itse kukin painivat omien haasteidensa keskellä. Eikä Hän, jolla on tuo hyvä tahto ole kaukana, sillä samassa kirjassa sanotaan; …” joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä.” (Apt. 17: 27)

 

Vain huokaus riittää: ”Auta minua!

Iida Koikkalainen