Malla

10.3.2021 | Artikkelit, Blogi

  ”Ainoa, josta voit haavoittumatta pitää kiinni, on minun käteni.”  (Sarah Young)
  Käsi viittaa tässä Jeesuksen käteen. Hän on turvallinen. Jos kätesi on tiukasti kiinni hänen kädessään, jalkasi eivät lipsu, etkä joudu harhateille. Jumalan sana puhuu siitä, miten hän tarttuu oikeaan käteesi ja pitää siitä kiinni ja kuiskaa sinulle: ”Älä pelkää”.
  Kenen kädessä on sinun kätesi? Huomaatko, että hän, joka pitää sinua kädestä, on se, joka johdattaa sinua: näyttää suunnan, minne menet.
  Miten kaunista katseltavaa on, kun isä taluttaa tyttärensä alttarille hääpäivänä ja luovuttaa tyttären käden tulevalle vävylle. Ymmärrettävää on tietysti, ettei siinä anneta vain käsi, vaan sulhanen ottaa omakseen koko morsiamen.
  Kaunis, vanha tapa ennen häitä on pyytää morsiamen kättä. Minunkin sulhaseni teki niin aikoinaan, ja herkkä isäni, pyynnöstä liikuttuneena, lupasi käteni tulevalle miehelleni.
  ”Sillä mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani.” (Ruut 1:16) Nämä olivat Ruutin vahvat sanat anopilleen, Noomille, heidän paluumatkallaan kohti kotia. Päätökset tapahtuvat ennen muuta sydämessä, ei vain huulilla.
  Tarvitset päättäväisyyttä edetä sillä tiellä, jolle Jumala on sinut kutsunut. Älä enää katsele taaksepäin. Toinen Noomin miniöistä, Orpa-nimeltään, päätti toisin ja palasi takaisin. Hän palasi sinne, mistä oli tullutkin. Hänestä ei enää kerrota sen enempää. Mutta Ruutin päätös olla palaamatta vei hänet Jumalan suuriin ihmeisiin. Raamatussa on kokonainen kirja hänen nimellään.
  Tämän kristillisen naistenlehden sivuilta löydämme kertomuksia naisista, jotka ovat lähteneet omalle uskonmatkalleen. He kertovat, miten he antoivat oman kätensä Jeesuksen käteen. Heidän elämänsä viestii rohkeutta! Hän, joka otti minun käteni käteensä, johdattaa minua, eikä tässä ole enää kyse minun omasta voimastani.
  Marja Toukola
Malla-lehden pääkirjoitus
SUUNTA ETEENPÄIN
Lehden tilausnumero: 044-525 6824