Muutoksen tiellä kokonaisena

9.6.2022 | Artikkelit, Blogi

  Kukapa ei olisi ollut mukana kesäisessä hääjuhlassa. Ovet aukenet, ja käytävää pitkin astelee kaunis hääpari. Sulhasen vasemmalla puolella kulkee morsian. He ovat matkalla yhteiseen, tuntemattomaan tulevaisuuteen. Suuri muutos tapahtuu hääväen edessä, vain muutamassa minuutissa. Jumalan ja lain edessä he molemmat sanovat vuorollaan tahdon ja sitten he kääntyvät yleisöön päin. Morsian seisoo nyt aviomiehensä oikealla puolella, hän ei olekaan enää morsian, vaan hänestä on tullut hetkessä vaimo. Iloiset hääjuhlat voivat alkaa: he saivat toisensa. Liiton sinetöinti merkitsi aseman muutosta ja sitoutumista puolisoon ja mahdollisesti tulevaan, perheen perustamiseen. 

 

  Monenlaisten muutosten kautta kuljemme jokainen, kukin kohtaa niitä ajallaan. Lauluntekijä kertoo saviruukusta, joka voi särkyä palasiksi, mutta ihmeellistä laulussa ovat sen loppusäkeet: Jumalan käden kautta voi syntyä vielä uusi, ehjä elämän vaihe. 

 

”Olen särkynyt saviruukku. Pala palalta murtui pois. Vain ihmettelin ja itkin. En millään murtunut ois. Sinä, Herra, minut murskasit, vaan talletit kaikki palat. Niin paljon minua rakastit. Tahdoit muuttaa kokonaan. Anna savelle uusi muoto. Tee minusta uusi ruukku. Niin rakkautesi nyt näytät, taas murtunutta käytät. Tahdon kertoa särkyneille. Ei siruja heitetä pois. Kallista halpa savikin Mestarin kädessä ois.”

  Julian sivuilta löytyy  jälleen monen naisen mielenkiintoinen  elämäntarina. Heidän vaikutuksensa  lähimmäisten  elämään on ollut merkityksellinen. Rukoillen he ovat lohduttaneet kärsiviä ja tuoneet toivoa sydämiin. “Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä”, on heistä yhden rakkaimpia Raamatun ohjeita. 1 Joh. 4:19

  Ollaksemme toivon tuojia tässä muuttuvassa ajassa, tarvitsemme tulevaisuudenuskoa. Muutokset tapahtuvat ympärillämme nopeasti, ja haluamme kristittyinä luoda ilmapiiriä, joka nostaa mieltämme luottamaan Jumalaan ja vahvistamaan turvallisuuden tunnetta.   Tulevaisuudenusko katsoo vaikeuksia avoimin silmin ja luottaa siihen, että ratkaisu löytyy Jumalan kädestä. Tarvitsemme nyt jos koskaan uskoa ja luottamusta Taivaan Isään, vaikkakin Raamatun ennustusten mukaan maailmaa kohtaa vaikea kriisi.

 

  Haluan uskoa, että välittämämme sanoma voi muuttaa ihmisen. ”Elämämme korkein saavutus on tuntea Jeesus Kristus”, sanoi eräs tunnettu professori. Suurin mahdollinen muutos alkaa ja tapahtuu siis yksilössä. Kautta aikojen se on muuttanut maailmaa. 

  Pysytään rohkeina paikoillamme perheen ja yhteisöjen keskellä. Jumalan armosta vaikuttajina ympäristössämme – “kokonaisina”  naisina!

Marja Toukola

Artikkeli on pääkirjoitus JULIA 2/2022 Naisten Kristillisestä lehdestä. (Kesänumero)

Lehteä voi tilata numerosta: 040 -157 040 7