Onko vielä toivoa?

9.1.2020 | Artikkelit

  Mitä on toivo? Sitä olen pyöritellyt mielessäni muutamien päivien ajan.

Toivo on jotakin, mitä en voi nähdä. Jotakin, jota hartaasti haluan, mutta en tiedä, saanko – voin vain toivoa.

Toivo on jotakin, mikä on nykyistä parempaa, ja siihen haluan kiinnittää fokukseni. Jotakin, jonka uskon tapahtuvan.

Me tarvitsemme toivoa! Ilman toivoa me lannistumme, saatamme menettää kyvyn toimia järkevästi ja voimme sairastua masennukseen.

Kun koemme pettymystä, epäonnistumista tai väsymystä, me tarvitsemme toivoa. Kun lääkäri ilmoittaa ikäviä uutisia, me tarvitsemme toivoa. Kun mitään ei ole inhimillisesti enää tehtävissä, me tarvitsemme toivoa. Ilman toivoa me luovutamme. Ilman toivoa me katkeroidumme. Ilman toivoa me emme jaksa.

 

Sanotaan, että niin kauan on toivoa, kun on elämää, ja niinhän se on. Toivo paremmasta huomisesta on mahdollisuus. Toivo on sisimmässä oleva tunne, joka kertoo, että muutos parempaan on mahdollista. Toivo on parhaimmillaan myös tietoisuutta paremmasta huomisesta.

Entä, jos menetämme rakkaan ihmisen? Silloinkin meillä on mahdollisuus toivoon – jälleennäkemisen toivoon. Tunne siitä, että näemme kerran perillä Taivaassa rakkaamme, ei poista surua eikä kaipausta, mutta se auttaa jaksamaan surutyössä eteenpäin.

Jumala sanoo Raamatussa: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon”. Jumalassa meillä on tulevaisuus, ja Hän antaa meille toivon.

 

Mikä ihana etuoikeus omistaa tuo Sanan paikka oman elämän haasteiden keskelle. Jumala antaa minulle tulevaisuuden ja toivon! Jotakin hyvää on tulossa. Jumala lupaa myös kuulla meitä, kun sydämestämme rukoillen pyydämme apua Häneltä. Meitä varten on olemassa toivo ja lopulta iankaikkinen ilo Jumalan luona.

Ilmastonmuutos puhututtaa, sairaudet, kuolema, päihteet, välinpitämättömyys, sodat ja kaikenlainen pahuus sekä koko maailman tila monine uhkakuvineen. Näitä seuratessa tai kohdatessa saattaa toivottomuus iskeä hyvinkin yllättäen.

Tämä aika tarvitsee ihmisiä, jotka ovat täynnä toivoa. Ihmisiä, jotka luovat toivoa ympärilleen. Ihmisiä, jotka tuovat toivoa toivottomille. Ihmisiä, jotka näyttävät tietä kohti todellista toivoa: Jumalan tuntemiseen perustuvaa toivoa.

 

Ann-Niina Turunen