Pääsiäisaamuna

21.4.2019 | Artikkelit

  Notre Damen kirkon rauniot savuavat. Korvaamattoman arvokkaat, vanhat katedraalit kohosivat ylväänä kohti taivasta vuosisatojen ajan. Jäljelle jäi surullinen näky. Taiteen aarteet haihtuivat savuna ilmaan. Sanaton hiljaisuus.
  Kaksituhatta vuotta sitten Jerusalemissa oli hauta, johon kätkettiin Jumalan Poika, Jeesus. Kuoleman jälkeiset päivät olivat hiljaisia. Miksi kävi näin, miksi hänet surmattiin?
  Eräs Jeesuksen seuraajista sanoi murheensa ääneen: ”Mutta me  toivoimme, että hän olisi se, joka lunastaa Israelin.” Heidän toivonsa lepäsi haudassa kolmatta päivää.
  Varhaisena aamuna, hyvin varhain, naiset lähtivät liikkeelle. He olivat seuranneet viime päivien tapahtumia ja rakkaudesta Jeesukseen halusivat palvella häntä, vielä tämän ainoan kerran. Heillä oli mukanaan hyvänhajuisia yrttejä voidellakseen niillä Jeesuksen ruumiin.
  Hiljakseen he kulkivat kohti hautaa ja puhelivat keskenään. Ongelmaksi muodostui suuri kivi, joka oli haudan suulla. Miten he saisivat sen siirrettyä? Toinen vaikeus oli vartijat sinetöidyn haudan edessä.
  Kuitenkin Jumalan kirkkaus ja ylösnousemusvoima oli vieraillut haudalla ennen naisia. Herran enkeli oli astunut alas taivaasta.
  Maan vavahdellessa voimakkasti enkeli vieritti kiven haudan suulta. Jumalan Poika astui ulos haudasta vapauteen kuoleman voittajana!
  Naisten saavuttua haudalle kivi oli vieritetty haudan edestä, ja vartijat makasivat maassa kuin kuolleet! Naiset säikähtivät niin, että alkoivat vavista peloissaan. ”Miksi te etsitte elävää kuolleiden joukosta?” Näin kysyi naisilta mies, säteilevän kirkkaissa vaatteissa, jatkaen puhettaan: ”Ei hän ole täällä. Hän on noussut ylös!” (Luukas 24:6)
  Siitä alkoi naisten juoksu. Heidän tehtävänsä muuttui hetkessä ruumiin voitelijoista ylösnousemuksen todistajiksi. Varmaankin kuoleman yrtit tippuivat käsistä, kun ilosanoman viejät lähtivät juoksemaan kiireesti uutisen kanssa: ”Hauta on tyhjä, meidän Vapahtajamme Jeesus elää!”
  Halki vuosisatojen, yli kaikkien sukupolvien, naisten juoksu jatkuu yhä. Kerromme edelleen ikuista totuutta tyhjästä haudasta ja ylösnousemuksesta, tänäkin pääsiäisenä. Totisesti hän on ylösnoussut!
Marja Toukola,
Lähetystyöntekijä