Pimeä Talo

31.10.2020 | Artikkelit

  Meillä jokaisella voi olla mielessä kokemuksia, kun lähestyimme pimeän aikana kotiamme. Ketään ei ollut sisällä, ja talo näytti pelottavan pimeältä. Kömmimme ovesta sisään ja odotimme vain, että joku löytäisi valokatkaisijan. Valot syttyivät, ja pimeys poistui.
  Kaikki muuttui hetkessä. Jokainen sisään astunut saattoi nähdä ja alkaa toimia määrätietoisesti. Olisi ollut tyhmää sopia, että koetetaan nyt pärjätä ilman valoja. Jokainen olisi kompastellut, ja tuskin kukaan olisi onnistunut tekemään yhtään mitään pimeydessä.
  Pyhä Henki toimii samoin. ilman Häntä me emme voi tehdä mitään. Saatamme yrittää touhuta omassa voimassamme, mutta se on vaikeaa. (Sak. 4:6) Pyhä Henki on valo, joka valaisee myös ymmärryksemme, kun luemme Jumalan Sanaa.
   Joskus kuulemme keskustelun aiheesta: mikä on syntiä. Ihmisten mielipiteet jakautuvat, mutta sitten Pyhä Henki pääsee valaisemaan sydämen ja antaa oman mielipiteensä. Valaisu saa aikaan todistuksen: Minä en ymmärtänyt, että elin synnissä, mutta Pyhä Henki sen kirkasti minulle, tein parannuksen ja nyt olen vapaa.  (Joh.16:8) Tämän tähden Jumalan Henki haluaa johtaa työtämme, että Hän pääsisi toimimaan ihmisten parhaaksi.
  Pyhä Henki on Jumalan kolmas persoona. Raamatussa Hänen vertauskuvanaan käytetään kyyhkystä.  Se ei viihdy tunkioilla, vaan valkoinen kyyhky on puhdas. Pyhä Henki annetaan Jeesuksen verellä pestyihin sydämiin. Jos tahdomme täyttyä Jumalan Hengellä, meidän on sanouduttava irti pahuudesta ja synnin tuottamasta pimeydestä. (Ef. 5:8)
  Pyhä Henki tulee voimaksemme. Alamme voittaa vanhoja kiusauksia ja syntejä. Hän antaa meille viisautta ja voimaa elämään. Hänen kosketuksestaan voimme myös kokea parantumisen. Jopa rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. (Rm. 5:5)
  Valot eivät voi koskaan syttyä pimeään taloon, jos sinne ei ole asennettu valaistusta.
Jos emme tunne Jeesusta eikä meillä ole yhteyttä Jumalaan, emme pääse tuntemaan myöskään Pyhää Henkeä. Hän kirkastaa aina Kristusta Jeesusta. Pyhä Henki kutsuu meitä Jumalan ja Hänen Poikansa yhteyteen.
”Valkoinen Puutarha”
Hilja-syyslehti 2020
MT