Uskalla levätä

27.10.2022 | Artikkelit, Blogi

  Joulunaika on erityistä aikaa. Siihen liittyy paljon muistoja, odotuksia ja ehkä pelkoa eri asioiden toteutumisen puolesta. Usein joulu herkistää mielen, ja tunteille annetaan tilaa. On aikaa hengähtää syksyn jälkeen. Kaipaamme lepoa ja tiedämme sen merkityksen jo kyllin hyvin.

  Samalla kuitenkin media, ympäristö ja kaupallisuus herättelevät meitä jatkuvasti joulun aikana aika isoihinkin tekemisiin. Viimeistään nyt jouluksi täytyy tehdä jotakin, hankkia se ja se ja ainakin vielä muistaa kaikkia läheisiä.

  Lista on meillä jokaisella omanlaisensa. Se tuo haastetta, miten kaiken sen voisi tehdä oikeasti haluamallaan tavalla. Miten myös levätä, niin että se on oikeasti lepoa tämän ajan keskellä.

  Erään kerran Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan ja levähtäkää vähän.” Työtä oli paljon, sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon, eikä heillä ollut aikaa syödäkään. Nämä Jeesuksen sanat ovat puhutelleet viime aikoina.

  Jeesus kutsui lepäämään ja Hän kehotti menemään yksinäiseen paikkaan – paikkaan, jossa pystyi olemaan rauhassa, ilman ulkoapäin tulevia ärsykkeitä.

  Kuinka arvokas kehotus meillekin!

  Uskoisin, että tuo, mitä Jeesus sanoi, on avain juurikin siihen, että voi ja uskaltaa tehdä oikeita valintoja: niitä, joita todella haluaa elämässään, jopa jouluna.

Eikö se ole niin, että pysähtyminen, lepo ja erottautuminen kaikista ulkoapäin tulevista ärsykkeistä tuo tervettä tietoisuutta omasta olosta.

  Tarvitaan autio paikka, oli se sitten luonto tai mikä tahansa paikka, missä pystyy hetken olemaan rauhassa, kuuntelemaan ja tunnustelemaan, missä keho, ajatukset ja tunteet menevät. Mitä minulle kuuluu? Olenko läsnä, Jumalan lähellä, sellaisena kuin olen?

  Sen jälkeen on mahdollista, että kuulee ja tunnistaa paremmin Jumalan vaikutusta ja puhetta. Saa rohkaisua Jumalan sanasta ja läsnäolosta. Se, jos mikä, on terveellistä mielelle ja koko olemukselle.

  Uskalla kuunnella sisimpäsi kutsua lepäämään päivittäin Jumalan lähellä. Joka päivä – joulunakin!

  Maria Hietanen

 

Jouluisen JULIA  -lehden voi tilata numerosta  040 157 0407