Kun etsii jotain hyvää ja kaunista, myös löytää sen

6.5.2020 | Artikkelit

Viime aikoina on ollut niin helppo tuijottaa jatkuvaa uutistulvaa ja vyöryttää loputonta ajatusten virtaa maailmassa pyörivistä kauhukuvista. Silloin helposti vääristyy kuva elämästä, ahdistuu ja menettää toivonsa.
Silloin kun alkaa etsiä jotain hyvää ja kaunista, on mahdollisuus myös löytää se. Pienistä arkisista asioista voi olla kiitollinen, jos on kyky huomata hyvä. Mitä useammin huomaa hyvän ja kauniin sitä vähemmän jää tilaa ajatuksille, jotka painaa alas.
Se ei tarkoita, että kaikki paha suljetaan ulkopuolelle vaan sitä, että omilla valinnoilla voidaan vaikuttaa kuinka paljon annetaan tilaa ajatuksista masentaville uutisille ja uhkakuville ja kuinka paljon jollekin hyvälle, kauniille ja rohkaisevalle.
Jos tuntuu, että arjesta on vaikea löytää hyvää ja kaunista, Raamatusta löytyy sitäkin enemmän. Raamattu on täynnä kauniita ja rohkaisevia lupauksia Jumalalta meille. Raamatun tärkein lupaus löytyy Johanneksen evankeliumista: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16) Toinen kaunis lupaus löytyy Mooseksen kirjasta: ”Olkaa lujia ja rohkeita! Älkää pelätkö älkääkä säikkykö heitä, sillä Herra, teidän Jumalanne, kulkee itse teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä eikä hylkää teitä.” (5 Moos. 31:6)

 

Kuinka turvallista onkaan kulkea eteenpäin itseään suuremman kanssa. Tänään päätän antaa enemmän tilaa hyvälle ja kauniille, riittää kun uutiset lukee kerran päivässä.
Sofia Korpela