Naiset liikkeellä

11.11.2018 | Artikkelit

Kun lähdimme perheenä lähetystyöhön, yli 30 vuotta sitten Papua-Uudelle Guinealle.Herra puhui sydämelleni työstä naisten parissa. Olin mielestäni lähinnä pyhäkoulunopettaja. Joku ihmettelikin ääneen: ”Mitä aiot puhua Papuan naisille, kun olet nuori ja kokematon?” Itsekin epäilin kykyjäni,enhän tuntenut kulttuuria enkä varsinkaan paikallisten naisten avioliittokuvioita. Onneksi kuulin taivaallisen Kutsujani äänen: “Marja, sinä voit aina puhua minusta!” Vapauduin täysin tekemään kutsumukseni työtä omalla tavallani. Kuljin paikallisten sisarten kanssa puskissa, heinäkirkoissa, pitäen naistenkokouksia. Suurimman ilon koin, kun sain siunata naisia uskon tielle.
Vuodet vierivät ja lähetysmaat vaihtuivat. Olen saanut tehdä naistentyötä viidessä eri maassa. Kuin kalliina helminä mieleeni nousevat tietyt naistenkokoukset Papua-Uuden Guinean lisäksi:Romaniassa sisarten kanssa Mustanmeren rannalla, Albaniassa, eri kaupungeissa, Maltalla,
saavuttaen useita kansallisuuksia, ja nyt viime vuosina Espanjassa.
Kerran albanialainen sisar sanoi mieleeni painuneet sanat naistenkokouksen jälkeen: “Me olimme kuulleet Jumalasta, mutta nyt saamme kokea hänet.” Jumalan läsnäolo naistentyössä on avain. Herran Henki voi koskettaa naisia kokonaisvaltaisesti ja rikkoutuneet alkavat tervehtyä.

Suomessa

Menneinä vuosina lähetyskentillä olen myös ajatellut kotimaani naistentyötä. Sisimpääni on piirtynyt näky suomalaisista sisarista, jotka nousevat oman kansansa naisten puolesta. Pioneerityössä olen huomannut, että ensin saavutetaan lapset ja äidit, ja miehet tulevat usein viimeisinä. Olemme siis oikeilla raiteilla, kun teemme työtä eri kohderyhmille, myös naisille. Tultuani nyt Suomeen Herra on avaamassa uusia ovia naistentyössä. Kolmisen vuotta sitten Maria Hietanen koki, että jotain konkreettista on tehtävä naistentyön hyväksi. Helena Kärkkäinen, Veera Katto ja Hanna-Kaisa Shehu liittyivät Marian kanssa tiimiksi.
Yhdessä rukoillen ja suunnitellen he saivat alkuun sivuston naisille, “Web for Women”, lähetysjärjestö Avainmedian tarjoamalle alustalle. Sivustolla julkaistaan rohkaisevia artikkeleita ja blogeja sekä videoita elämän eri aiheista. Sivusto on tärkeä osa yhteyden luomiseksi eripuolilla asuviin naisiin.
Sain kutsun liittyä johtotiimiin ja tuoda oman näkyni yhteiseksi hyödyksi. Teemme nyt uusia suunnitelmia, miten voisimme saavuttaa naisia hyvällä sanomalla. Ideana on “Naisten Kappeli”-tilaisuudet eri paikkakunnilla ja monimuotoiset videoklipit sivustolle. Rukoilemme johdatusta kaikkeen. Tarvitsemme myös avustajia sisällöntuottajiksi. Sivusto tarvitsee lisää rohkaisevia kirjoituksia ja kertomuksia naisen näkökulmasta.“Herra antaa sanoman, suuri on ilosanoman saattajatarten joukko.” (Ps. 68:12) Olkoon tämä Sana rohkaisuna meille kaikille sisarille-nousta rohkeasti palvelutehtävään sielujentähden ja Jumalan kunniaksi.
Marja Toukola, lähetystyöntekijä
Sivusto:
https://webforwomen.fi
Sähköposti:
webforwomen18@gmail.com