Pääsiäinen, ihmeitä täynnä

2.4.2023 | Artikkelit

Pääsiäinen, sen ihmeellinen sanoma kertoo Jumalan  tavasta toimia ihmisten maailmassa. Se kertoo suurimmasta voimasta ja rakkaudesta koko maailmankaikkeudessa.

Ensimmäisenä pääsiäisenä Israelin kansa vapautui Egyptin orjuudesta Mooseksen johdolla. Se on esikuvaa pääsiäisestä, jolloin Jeesus kärsi, kuoli ja nousi kuolleista.
Pääsiäinen, niin ensimmäinen kuin toinenkin oli ihmeitä täynnä.
Jumalan yliluonnollinen voima vaikutti ihmeet Egyptissä. Vitsaukset saivat Faaraon muuttamaan mielensä ja päästämään Israelin kansan lähtemään.
Tuon kansan itkut ja tuskien huudot olivat tulleet Jumalan korviin ja Jumala auttoi kansan vapauteen.
Laki ja käskyt annettiin avaamaan tietä Jumalan yhteyteen, mutta ihminen ei pystynyt noudattamaan kaikkea lakia.
Jumala lupasi jo Raamatun  alkulehdillä syntiinlankeemuksen jälkeen, että vielä paha voitetaan.
Golgatan tapahtumat paljastavat Jumalan suunnattoman suuren rakkauden luomaansa ihmistä kohtaan.  Yhteyden mahdollistaminen Jumalan ja ihmisen välillä rakennettiin uudelleen.
Voimme lukea Raamatusta, kuinka Jumala lähetti Jeesuksen, uhrikuolemaan meidän edestämme.
Täydellinen, synnitön uhrikaritsa, Jumalan ainokainen poika,  uhrattiin koko ihmiskunnan syntien tähden.
Jeesus täytti koko lain.
Jeesus avasi tien Jumalan yhteyteen, sille joka tahtoo ja uskoo.
Uskon seurauksena Jumalan voima ja yliluonnollinen kosketus saa aikaan selittämätöntä ja ihmisymmärrykselle käsittämätöntä. Ihminen syntyy uudesti ylhäältä. Jotain jumalallista syntyy. Raamattu kertoo, että ihminen siirtyy pimeydestä valkeuteen, kuolemasta elämään ja orjuudesta vapauteen. Yhteys Jumalaan palautetaan  yksinkertaisen uskon kautta.
Pääsiäisen tapahtumat kertovat meille Jumalan voiman suuruuden.
Mikään, eikä kukaan voi estää Jumalan suunnitelmien toteutumista. Mikään ei voi estää  ihmistä pelastumasta, joka vilpittömästi uskoo Jeesuksen uhrikuolemaan puolestaan.
Jumalan rakkaudesta ei voi erottaa mikään, eikä kukaan. Kuoleman valta on voitettu. Ikuinen, suurin ja ihmeellisin rakkaus Jeesuksessa tuli ihmisen saataville.
Lohdullisin ja ihmeellisin sanoma meille jokaiselle!

Maria Hietanen