Riippuvainen

21.4.2017 | Blogi, Yleinen

Kuinka monta kertaa vielä? Kuinka kauan vielä? Milloin vihdoin selviäisin elämässä ilman kaatumisia?

Sydämeni täyttää huoli tulevasta, sydämeni täyttää huoli perheestä, sydämeni täyttää huoli ystävistä, sydämeni täyttää huoli maailman tilasta, sydämeni täyttää huoli muiden huolista, sydämeni täyttää huoli.

Kuka loi tämän sydämen? Miksi se on välillä niin raskas kantaa? Ulkona paistaa aurinko. On kylmä ja ilmassa leijailee hiljaa isoja lumihiutaleita, vaikka on alkukevät. Maisema on kuin kaunis kuvaus sydämen tunteista. Taustalla kuitenkin tärkein: kirkkaus jonka kautta saan peilata kaikkea tätä.

Kauan murehdin taipumustani huoleen ja itkuun. En käsittänyt, miksi en saanut asioihin selvyyttä ja miksi yhden asian selvittyä tuli toinen ongelma. Joka ilta toin rukoukset Herrani eteen ja anoin vastauksia. Aina Hän kyllä kuuli. Aina hän on vastannut. Ja aina polveni notkistuivat suurimman edessä. Mutta kannoin silti hieman katkeruutta siitä, että elämän täytyy olla näin monimutkaista, joten lopetin.

Kuljin päiviä ilman yhteydenottoa, kuljin pienen hetken yksin. Levottomuutta, syytöksiä, pelkoja, sydämen tykytyksiä, paineita, riitoja, yksinäisyyttä, ahdistusta, sumua, ylitsepääsemättömyyden tunnetta – kunnes heräsin.

Herrani, Jumalani loi tämän sydämen. Hän valmisti siihen juuri oikean verran hyvää huolta, jotta tulisin riippuvaiseksi. Riippuvainen kaikissa huolissa, riippuvainen kaikissa tunteissa, riippuvainen kaikissa päätöksissä, riippuvainen Hänen läsnäolostaan, riippuvainen Hänen sanastaan, riippuvainen Hänestä. Nyt jos itken, muuttuvat kyyneleeni ilon kyyneleiksi. Tiedän että Herrani on Jumala, yli ihmisen olosuhteiden ja heikkouksien. Hän hallitsee ja näkee riippuvaisen sydämeni.

Kiitä niistä hetkistä, joissa tulet riippuvaiseksi Hänestä. Hänen kaunis luonteensa tulee näkyviin, kun mahdottomat asiat kääntyvät mahdollisiksi. Jätä elämäsi Hänen turvallisiin käsiinsä, älä oman ymmärtämättömyytesi varaan, jotta saisit elää rauhassa. Jotta myöhemmin huomaisit hänen hellävaraisen kädenjälkensä jokaisessa tilanteessa, joka on johdattanut sinut Hänen suunnittelemalleen paikalle. Jotta voisit auttaa heitä jotka eivät vielä näe Jeesuksen kirkkautta niissä sumuissa, joista sinä olet jo selvinnyt.

Kiitä joka hetki, kiitä vaikka et ymmärrä. Usko ja luota, niin tulet ymmärtämään.
Tule riippuvaiseksi Hänestä, niin näet kaikessa Hänet.

Rebecca Palmi