Viikon tärkein palaveri

25.4.2017 | Hyvinvointi, Yleinen

Mielestäni jokaisen tulisi pysähtyä vähintään kerran viikossa sen ääreen, mitä oikeasti elämältään haluaa.

Elämä koostuu erilaisista osa-alueista, ja jokaisen osa-alueen tulisi olla tasapainossa ollaksemme onnellisia. Usein käy niin, että joku osa-alueista ottaa vallan ja muut jäävät liian vähälle huomiolle, minkä takia olemme onnettomia.

Olen jakanut oman elämäni kuuteen eri osa-alueeseen, joita tarkastelen kerran viikossa. Uskon että sinullekin voisi olla siitä apua. On todella tärkeää pitää palaveri itsensä kanssa säännöllisesti ja tarkistaa, missä todella mennään. Jos et tarkista laivasi kurssia säännöllisesti, se ajautuu tuulien mukana etkä silloin voi tietää, minne päädyt.

Teenkö asioita, joita rakastan? Teenkö asioita, jotka vievät minua eteenpäin kohti unelmiani? Nämä ovat muutamia niistä kysymyksistä, jotka itselleni esitän. Arvioin tilanteen ja suunnittelen sen perusteella seuraavan viikkoni.

Olisiko tänään aika pitää palaveri itsesi kanssa? Ota rauhallinen hetki itsellesi ja jaa elämäsi osa-alueisiin.

Mielestäni on olemassa kuusi tärkeintä osa-aluetta, joita kannattaa säännöllisesti arvioida ja joihin kannattaa keskittyä. Ne ovat työ/missio, fyysinen hyvinvointi, henkinen hyvinvointi, suhteet, aika ja usko. Anna itsellesi arvosana kullakin osa-alueella asteikolla 1-10 (10 = erittäin hyvä). Jos tilanne ei ole 10 jollain osa-alueella, mieti mitä voit tehdä, jotta tilanne olisi paras mahdollinen. Millainen tilanne silloin olisi? Mitä voit tulevalla viikolla tehdä edistääksesi asiaa?

Elämä on inspiroitumista. Jos et ole inspiroitunut, et elä. Löydä asia, joka inspiroi sinua ja anna mennä! Älä vietä elämääsi inspiroitumattomassa tilassa tehden asioita, jotka eivät innosta sinua. Vaikka kohtaisit millaisia haasteita päivän aikana tai elämässäsi muuten, keskity joka päivä huomaamaan asiat, jotka ovat hyvin. Tunne joka päivä niistä kiitollisuutta. Kiitollisuutta ei voi tuntea samaan aikaan negatiivisen tunteen kanssa. Kiitollisuus on lääke kaikkeen.

Hanna-Mari Suojanen