Uusi Vuosi

1.1.2021 | Artikkelit

Tänään on uuden vuoden ensimmäinen päivä.
  Vanhat kalenterit vaihtuivat uusiin. Näihin hetkiin liittyy aina pieni haikeus. Mennyt aika ei  kuitenkaan palaa koskaan, ja voimme vain muistella vuotta, johon sisältyi monia hyviäkin hetkiä.
  Mitään hyvää ei kuitenkaan leivota vain sokerista. Monenlaisia aineksia tarvitaan lopputulokseen.
Jos kakusta puuttuu lusikallinen leivinjauhetta, kokki ei halua tarjota lässähtänyttä leivosta kenellekään. Kaikilla aineilla on oma merkityksensä, ja vasta yhdessä ne vaikuttavat toivotun tuloksen.
  ”Kaikkea voi tapahtua kaikille…” (Saarnaaja 9:2) Ehkäpä juuri se, mitä sinulle on tapahtunut elämän pitkässä prosessissa, on saanut aikaan sen, että olet nyt sitä, mitä Jumala on sinusta halunnut muovata.
  Perinteinen uuden vuoden klassisen musiikin konsertti  pidettiin ilman paikalla olevaa yleisöä Itävallassa. Yleensä sali on täynnä hienoa väkeä.  -Meillä oli hyvin vaikea vuosi, Wienin filharmonikkojen kapellimestari toteaa konsertin lopuksi. Todellakin, pandemia-aika, johon me kaikki siirryimme viime vuonna, yllätti ja toi suuret muutokset elämään.
  Raamatun sanoma tuo kuitenkin meille toivoa ja rauhaa. Nostakoon Jumala rohkaisijoita niistä sisarista, jotka ovat jo saaneet Jumalan kouluissa kokea monenlaista. Toiset ovat heikompia, ja silloin tarvitaan ympärille rukoilijoita ja monella tapaa tsemppaajia. Kristittyjen tulee nyt jos koskaan kulkea toinen toistaan tukien.
  Paavali jätti meille esikuvan: ”…yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil. 3: 13-14)
  Jumalan siunausta uuden vuoden 2021 matkalle!
  Marja Toukola