DAMARIS

26.1.2019 | Artikkelit

 

Damaris

Damaris Tejada syntyi Marbellassa, Espanjassa 23 vuotta sitten.

– Minua vanhempi veljeni oli todella sairas ja hän kuoli ollessani 5-vuotias, muistelee Damaris lapsuuttaan.

Sunnuntaisin hänen uskovat vahempansa veivät hänet seurakuntaan kokoukseen.

Varhaisnuorena hän näki erikoisen unen. Se sai hänet pelästymään, sillä unessa hän näki jonkun istuvan tuolilla. Damaris katseli kuvaa selkäpuolelta, mutta kaikki alkoikin muuttua mustaksi samaan aikaan, kun tuoli kääntyi häntä päin. -Heräsin pelästyneenä ja nousin istumaan sängylleni, Damaris kertoo. Samalla hänen mieleensä nousi lupaus Raamatusta, jota hän alkoi tunnustaa. ”Jos kuljet vetten halki, minä olen sinun kanssasi, jos virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa. Jos kuljet tulen läpi, et kärvenny eikä liekki sinua polta.” (Jes. 43:2)

Tuo kokemus muutti 11-vuotiaan Damariksen elämän. Hän tunsi, että Jeesus oli lähellä häntä ja hän halusi antaa koko elämänsä Vapahtajalle.

Merkittävä muutos elämässä oli se, että Damaris alkoi lukea Raamattua joka päivä. Hän koki Jumalan puhuvan hänelle, ettei tulisi käyttää aikaa iltapäivisin katsellen TV-sarjoja, vaan keskittyen tärkeämpään. Niinpä hänen uskonsa kasvoi, kun Jumala puhui hänelle Raamatun kautta. – Voimani on ihan eri tasolla kun luen Sanaa, ja jatkan vieläkin päivittäistä Raamatun lukemista.

Varhaisnuoruuden muistoihin  kuuluu myös osallistuminen Fincassa nuortenleirille.

Damaris kaipasi kokea enemmän Jumalalta, ja niinpä hän keskusteli ohjaajan kanssa halustaan täyttyä Pyhällä Hengellä. Leirillä rukoukseen ei kuulunut minkäänlaista vastausta, mutta ohjaaja rohkaisi häntä, että älä huolehdi, vielä sinä saat sen kokea.

Kotiseurakunnassa, ylistyslaulun aikana Damaris vaipui polvilleen omalla paikallaa. Tuntui kuin hän olisi ollut yksin Herransa kanssa, vaikka ympärillä oli paljon väkeä.- Kieleni ei enää seurannutkaan ylistyslaulua, vaikka yritin laulaa. Lopetin laulun ja siinä polvillani sain kokea Pyhän Hengen kasteen ja aloin puhua uusilla kielillä, Damaris kertoo siunaavasta kokemuksestaan.

-Olen kristitty. Haluan vaikuttaa ihmisiin kristittynä ja elämäntyylilläni joka on vapaa ja onnellinen.

Olen kiinnostunut yhteisössä elämisestä, jossa tuetaan toinen toistaan ja rohkaistaan käyttämään kaikkia lahjoja, joita itsekullakin on. Nautin seurakunnasta, jossa on vapaa ja iloinen, Jumalan läsnäolon ilmapiiri.

Damarista huolestuttaa ”ihmisten tyhjät talot”, jotka ovat heidän henkisiä ja emotionaalisia tyhjiöitä.

Monet etsivät ja kaipaavat tyhjyyteensä apua ja silloin talo voi täyttyä väärillä asioilla, jotka johtavat vain syvemmälle epätoivoon. Omia ajatuksiaan ylös kirjaava Damaris huolehtii myös ihmisten ruuasta.

Terveellinen ruokavalio on hänelle tärkeä osa elämää.

Haaveitaan Damaris on päässyt tuomaan julki youtube-kanavallaan.

Videoissa nuori, espanjalainen Damaris nostaa onnellisena kätensä ilmaan. Näyttää siltä kuin hän haluaisi lentää. Aika näyttää mihin asti Taivaan Isä häntä johdatuksessaan kuljettaa.

Marja Toukola

Lähetystyöntekijä