Elämää ilman unelmaa

25.5.2017 | Blogi

Nykypäivän juttu ja sanoma ovat suuret unelmat. Unelmoi isoista asioista, luo itsellesi jokin uniikki tavoite ja niin edelleen. Ystäväpiirini ja perheeni koostuvat lahjakkaista ihmisistä, joilla on suuret saavutukset ja suunnitelmat. He tietävät, mikä heidän tehtävänsä on tällä hetkellä, tai ainakin mitä kohti pyrkiä. Jumala on selkeästi laskenut heille jonkin erikoisen taidon sekä kutsun. Lähetystyö, seurakuntatyö, nuorisotyö, laulaja, räppäri, kuvaaja, opettaminen, vanhustyö, palava rukoilija, parantaja ja satoja muita. Minun täytyy myöntää, että jatkuva hypettäminen unelmista ja niiden luomisesta on aiheuttanut jonkinlaista painetta ja negatiivisuutta omassa elämässäni.

En ole koskaan ollut intohimoinen ruuanlaittaja, tanssija tai laulaja enkä ole ikinä tiennyt, mitä haluaisin elämässäni tehdä. Minulla ei ole ollut haaveammattia, jotta olisin tiennyt mihin kouluihin lähtisin suuntautumaan. En ole ikinä herännyt ja tuntenut Jumalan asettavan sydämelleni tiettyä maata tai lähetyskäskyä. En yksinkertaisesti ikinä ole tiennyt, mitä Jumala haluisi minun tekevän tai minne menevän. Joka kerta, kun tapaan uusia ihmisiä, niin kohta nostetaan esiin kysymys: missä näet itsesi tulevaisuudessa?

Tiedän, että en voi olla ainoa, jolla on samankaltaisia ongelmia. Haluaisin sanoa teille, jotka ette tiedä, mikä on Jumalan asettama paikka elämässänne: paikka se ei välttämättä löydy tavoilla, joita olemme ajatelleet, eikä se välttämättä ikinä hahmotu selvällä tavalla. Uskon Jumalan johdattavan elämäämme ilman mitään suurta intohimoa johonkin juttuun.

Itselleni on ollut äärimmäisen tärkeää näinä hetkinä tietää, että haluan mennä elämässäni eteenpäin, ja olen rukoillut johdatusta siihen. Olen oivaltanut, että juuri meidän kaltaisemme ihmiset ovat kaikista potentiaalisimpia elämään Jumalan tahdon mukaista ja värikästä elämää! Olemme aina avoinna kokeilemaan uusia juttuja, koska meillä ei ole mitään tiettyä päämäärää tai tehtävää, jota kohti kulkea. Ajattele, mihin kaikkialle Jumala voi tällöin johdattaa. Mutta uskon, että tämä toimii vain silloin, kun on halukas täydestä sydämestä elämään Jumalan viitoittamalla tiellä ja toteuttamaan hänen tahtoaan.

Joten ole rohkea! Älä lannistu tai murehdi siitä, jos et tiedä omaa unelmaasi tai omaa paikkaasi. Rukoile, niin Herra johdattaa sinua tielläsi!

Rebecca Palmi