Helluntain sanoma on totta

8.6.2019 | Artikkelit, Usko

Ollessani neljätoista vuotias ja rukoillessani Jumalalta Pyhän Hengen kastetta, en voinut silloin kuvitellakaan mikä aarre se tulee elämässäni olemaan.

Kaipaus syntyi lukiessani Raamattua. Ymmärsin, että oikeasti kun kerran uskon Jumalaan, silloin uskon Raamatun sanaan. Luin, että on mahdollista täyttyä Pyhällä Hengellä ja puhua kielellä, jota ei välttämättä kukaan ymmärrä, paitsi Jumala.

Niimpä aloin pyytää Jumalalta, että täytä minut sinun Hengelläsi, niin kuin Raamatussa luvataan. Kävin joskus pyytämässä seurakunnassa esirukousta, mutta mitään ei tapahtunut.

Eräänä aamuna se sitten tapahtui. Heräsin aikaisin arkiaamuna. Rukoilin, että täytä minut Pyhällä Hengellä. Sinä aamuna koin, että Jumala oli lähellä minua. Sanoin hiljaa Jumalalle sinä maatessani vuoteella, että sinähän olet Hengellä täyttäjä, eikä kukaan ihminen. Sinähän voit tehdä sen tässä ja nyt.

Silloin se tapahtui. En kokenut mitään tunnemaailmassani, olin täysin tietoinen omasta olemisestani huoneessani. Jotain tapahtui sisäisessä olemuksessani, sydämessäni. Ulkopuolelta minua tuli voima tai miten sen voisi sanoa, jotain yliluonnollista, jonka koin. Aloin puhumaan kielellä, jota en ymmärtänyt ja edelleenkään en tuntenut mitään erityistä. Oli vain selvä tietoisuus, että tämä on Pyhä Henki. Jumalan pyhyys ja rakkaus ja ilo alkoi kuin virrata minun sisimpääni. Puhuin kielillä koko aamun, ihan hiljaa, ettei muut heräisi. Tiesin, että olin saanut jotain äärettömän arvokasta jota haluan vaalia koko elämäni.

Tuosta kokemuksesta on kulunut yli kolmekymmentä vuotta ja se on edelleen tuoreena muistissani. Sain silloin samassa hetkessä kielillä puhumisen armolahjan, josta kerrotaan Raamatussa. Se on ollut minulle valtava aarre kaikki nämä vuodet. Voin kokea edelleen Pyhän Hengen voiman ja se tietoisuus ja kokemus on sama kuin ensimmäisellä kerralla.

Jumala tulee lähelle.

Raamattu kertoo, että kielillä puhuva rakentaa itseään ja puhuu salaisuuksia hengessä. Tämä on aivan jotain käsittämättömän mahtavaa. Pieni ihminen voi olla Jumalan kanssa näin tietoisessa yhteydessä.

En tätä voi ymmärtää, miten tämä kaikki toimii, mutta olen kokenut ja tiedän, että tämä on totta. On vain usko, yksinkertainen usko.

Olen kaikki nämä vuodet ihmetellyt Jumalan suurta armoa ja rakkautta. Jokainen joka tahtoo, voi kokea tämän saman. Jumala rakastaa jokaista ihmistä yhtä paljon. Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta ja hankki sovinnon Jumalan kanssa jokaiselle, joka haluaa. Tarvitaan vain lapsenomainen usko.

Usko oikeastaan Jumalan suureen rakkauteen juuri minua kohtaan. Ja tuon rakkauden kokeminen auttaa uskomaan.

Uskoa, että Jeesus sovitti minun syntini ja voin saada yhteyden Jumalaan. Uskoa, että kaiken Jumalan armon ja rakkauden perustuksena on Jeesuksen työ minun edestäni.

Niin yksinkertaista, mutta sittenkään ei niin yksinkertaista ihmismielelle.

Onnellinen se, joka uskaltaa uskoa.

Kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.” Apt 2:1-4

Kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.” 1Kor.14:2

Kielillä puhuva rakentaa itseään..” 1Kor. 14:4

Maria Hietanen