Kallisarvoinen Helmi

15.6.2021 | Blogi

    Lehden painoarvoa voidaan punnita sen sisällöllä. Millaisen maailman se avaa lukijalle, miten syvälle sen vaikutus ulottuu? Helmi-lehti kertoo meille tositarinoita, jotka voisivat muuten jäädä pimentoon. Ne vievät meitä myös ajallisesti kauas, ja kirjoittajat ovat naisia! He ovat olleet valmiita tekemään työtä henkensä edestä! Heille se on ollut sen arvoista. Heistä jokaisen elämäntarina on uhraus, joka koskettaa syvältä.
  Olemmeko ajautuneet liian kauas tällaisesta antautumisesta? Onko elämämme käynyt niin helpoksi, että vaivannäkö ja rohkeat uhraukset eivät enää ole muodissa?
  Vaikka olemmekin oman aikamme lapsia ja meillä on erilaiset haasteet, emme halua unohtaa, mitä Jumala on tehnyt monien pyhien naisten kautta.
   Kaiken työn ja kutsumuksen keskellä tarvitaan voimalatausta sisältäpäin. Arvokas helmi on Jumalan rauha. Sen loistaessa ihmisestä hän on todella voittamaton! Olosuhteet ja melu ympärillä eivät järkytä, jos Jumalan läsnäolo ja rauha vaikuttaa sydämessä. Ihmisten mielipiteetkään eivät hetkauta, jos sisin on täynnä Jumalan antamia lahjoja. Rauhan hinta oli tosin kallis: Jeesus sen hankki kuolemallaan Golgatalla.
  Elämän rikkautta ovat myös arkiset askareet. Äidin tekemä mansikkakakku. Valmiiksi katettu ateria ystäville. Grillatut makkarat kesäillassa, hyttysten seurassa. Lasten tulemiset ja lähtövilkutukset. Odotus ja ikävä: ”Tavataan taas, viimeistään jouluna!”
  Näitä elämämme helmiä kuvaa runoilija (Peltonen-Viitasalo) kauniisti vanhassa laulussa: ”Paljon on aihetta lapsella kiittää.”
  ”Kauniina nauhana vuosien päivät,
helmenä kaikki ne muistoihin jäivät.
Elämän päivien ketju on kallis,
niistä ei yhdenkään kadota sallis’.”

Jäämme kiitoksen puolelle elämän lahjasta, sen jokaisesta päivästä. Kun kuulemme tänä kesänä, koronatalven jälkeen, lintujen laulavan, antakoon sekin meille rohkeutta huomiseen.

”Mutta itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikella tavalla. Herra olkoon kaikkien teidän kanssanne.” (2.Tess.3:16)
Marja Toukola
Helmi-lehden pääkirjoitus
Lehden tilausnumero: 044-525 68 24 tai sirpakorpela@hotmail.com