Resepti unelmien toteuttamiseen

4.5.2017 | Hyvinvointi

Jumala antoi sinulle kyvyn unelmoida. Sen sijaan, että tapat haaveesi, mieti: Mitkä unelmani tuovat kunniaa Jumalalle? Miten minun arkielämäni voisi kirkastaa Jeesusta?

Kristitylle Jumalan tahdon toteuttaminen on aina ykkösasia. Jos toiveemme ja Jumalan tahto ovat ristiriidassa, meidän tulee asettaa Jumalan tahto oman halumme edelle. Jumalalle eläminen ei kuitenkaan tarkoita, että joudut kuolemaan kaikille unelmillesi. Päinvastoin. Taivaan Isän tahto on, että sydämesi palaa unelmille, jotka ovat Jumalan tahdon mukaisia. Ne levittävät Jumalan Valtakuntaa ja tuovat Hänen totuuttaan, rakkauttaan ja armoaan ympärilläsi olevaan maailmaan.

Jokaisella on mahdollisuus, jokaisella on voimaa ja jokaisella on oman näköisensä unelma, jonka on tarkoitettu toteutuvan! Mikä unelma sitten on? Se on jotain sellaista, jonka toteutumisen ajatteleminen tuo perhosia vatsanpohjaasi. Se on jotain sellaista, jonka toteuttaminen ja toteutuminen tekevät elämästäsi merkityksellistä ja tuovat sinulle aitoa iloa. Silloin sinä muutat maailmaa.

1. Uskalla unelmoida. Unelmoimme usein pienistä asioista, emmekä todella siitä, mikä toisi meille aitoa iloa ja inspiroisi meitä. On uskallettava heittäytyä uskomaan siihen, että kaikki on mahdollista. On uskallettava antaa itselleen mahdollisuus isoon unelmointiin ilman rajoja. Vain unelmoimalla kuulemme sydämemme toiveet. Jos emme pysähdy pitämään palaveria unelmiemme kanssa, hukumme häiriötekijöihin ja kiireeseen. Meidän on tehtävä töitä, jotta unelmamme säilyvät kirkkaina mielessämme.

2. Tee päivittäin töitä unelmiesi eteen. Meidän on tehtävä töitä unelmiemme eteen. Unelmat toteutuvat ainoastaan säännöllisellä tekemisellä, periksiantamattomuudella. Unelmien toteutuminen vaatii uskoa, kurinalaisuutta ja sitä, että keskitymme oikeisiin asioihin. Yleensä asiat, jotka vievät sinua eteenpäin, eivät ole mukavuusalueellasi.

3. Älä koskaan, ikinä, ikinä luovuta. Kun olet määrittänyt unelmasi ja päätät tehdä töitä niiden eteen, on tärkeää, että muistat vielä reseptin viimeisen kohdan. Mitä tahansa matkan varrella tulee eteen, ymmärrä että sillä on tarkoituksensa. Unelmiaan tavoitellessa on muistettava, että matkaan kuuluu myös vastoinkäymisiä. Ne ovat oppimista varten. Älä ikinä luovuta! Palaa uudestaan kohtaan yksi ja muistuta itsellesi, miksi teet mitä teet ja hyppää sen jälkeen kohtaan kaksi – uudestaan, uudestaan ja uudestaan.

Hanna-Mari Suojanen